Nyheter om byrånAngelica Ewö Reimer ansvarig för Advisory

Angelica Ewö Reimer ansvarig för Advisory

Angelica Ewö Reimer finns sedan den 16 november på plats hos oss som ny ansvarig för affärsområdet Advisory. Angelica blir med sin stora erfarenhet kring familjerätt och ägarskiften ett viktigt tillskott för att kunna erbjuda våra ägarledda bolag en ännu bredare rådgivning.

Angelica har arbetat som jurist i drygt 20 år och har mycket stor och bred erfarenhet av civilrättslig rådgivning åt framförallt stora och medelstora ägarledda bolag inklusive dess ägare/familjer. Angelicas sätt att arbeta är unikt då hon kan erbjuda både familjejuridisk och affärsjuridisk rådgivning på samma gång. Denna kombination av erfarenhet har visat sig särskilt uppskattad och har lett till flera större och långvariga uppdrag. 

Angelica har under åren arbetat mycket med olika företagstransaktioner men brinner särskilt för familjejuridik och ägarskiften. Då många svenska bolag i dagsläget står inför ägarskiften har Angelica under framförallt de senaste två åren ägnat sig nästan uteslutande åt denna typ av rådgivning.

Hon har hjälpt bolaget/ägarna/familjerna från A till Ö i dessa ofta svåra frågeställningar exempelvis hur man hanterar aktiva kontra passiva ägare samt hur barn som inte tar över bolaget ska kompenseras på bästa sätt utifrån ett rättvisetänk. 

Angelica fick 2010 uppdraget att nationellt bygga och leda PwC:s legala verksamhet PwC Legal. Ett uppdrag som varade till 2019 då gruppen omfattande drygt 30 jurister placerade i hela Sverige.

Angelica har sin kundbas framförallt i Stockholm men även i Skåne, Halmstad, Kalmar och Växjö. Hon är en uppskattad föredragshållare och har under sina år som jurist hållit i en mängd olika föredrag och utbildningar exempelvis hos StyrelseAkademien, Företagarna och Svenska Handelskammaren. 

Under sina fyra första år som jurist arbetade Angelica på Skatteverket och var bl a ordförande i Skattenämnd och processförare. Därtill nästan 16 år på revisionsbyrån PwC.

Angelica har på detta sätt fått en mycket bra grund och förståelse för olika skatterättsliga frågor och vet när en skattejurist behöver kopplas in i ett uppdrag för att få helheten.

Läs mer om affärsområdet Advisory som Angelica ansvarar för. 

Scroll up Drag View